KDO SMO IN ZA KAJ SE ZAVZEMAMO


Od sedaj naprej je stran koordinacije na voljo na novem naslovu:

https://slo-koordinacija.de/

Posodobite svoje spletne povezave!


Na območju južne Nemčije deluje koordinacijski odbor slovenskih društev v južni Nemčiji. Glavni cilj koordinacijskega odbora je povezovanje društev, ohranjanje slovenstva, slovenske kulture in jezika ter skrb za povezovanje Slovencev v Nemčiji in širše.

Koordinacijski odbor obstaja že dolga leta. Ustanovljen je bil predvsem z namenom povezati slovenska društva na območju južne Nemčije (teh je okoli 15), slovenske učitelje in slovenske župnije. Sestankujemo približno štirikrat na leto in se dogovorimo, kdaj bo katero društvo organiziralo prireditve, da se le-te ne bi prekrivale, pogovorimo se o aktualnih problemih v društvih, se medsebojno bodrimo in poskušamo najti skupne točke. Sestanek je organiziran vsakič pri drugem društvu, skoraj vedno pa se ga udeležijo tudi predstavniki generalnega  konzulata v Münchnu.

Z vašo pomočjo in podporo bomo polni entuziazma s svojim delom, kljub virusu, ki nas trenutno vse drži v primežu, nadaljevali. Pozivam vse, ki bi želeli kakorkoli sodelovati pri naših prizadevanjih, imate kakšno idejo, predlog ali mnenje, da se nam javite.

Najlepša hvala že v naprej,

Gabrijela Žagar Ferreyra
predsednica koordinacije slovenskih društev v južni Nemčiji

VODSTVO KOORDINACIJE:
– predsednica: Gabrijela Žagar Ferreyra (SKUD Triglav Stuttgart)
– podpredsednik: Urban Erjavec (Geris Nürnberg)
– blagajničarka Monika Deučman (ICS München)
– nadzorni odbor: Damijan Mavrinac (Mura Bönningheim) in Marjeta Golob (Triglav Reutlingen)

3 razmišljanja o “KDO SMO IN ZA KAJ SE ZAVZEMAMO”

  1. Spostovani, zanima me, ali ste prejeli obvestilo Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu glede poslovne konference s Slovenci iz Nemcije, Avstrije in Svice. G. Sumer je bil na srecanju z ministrico Novakovo v Bad-Urachu pobudnik oziroma predlagatelj takega srecanja, zdaj pa z vaše strani ni zaznati reakcije…
    V naprej hvala za hiter odgovor, najbolje na zvone.zigon@gov.si, ali na tel. +386 1 230 8011 (dr. Zvone Žigon). Lepo pozdravljeni! Zvone Žigon, sekretar

  2. Vabilo sem prejela tik pred odhodom na dopust, s katerega sem se vrnila sele vceraj, zaradi cesar ni bilo odziva z moje strani. V Bad Urachu smo se o srecanju z nemskimi podjetniki res pogovarjali, vendar je bilo receno, da bi bila primerna lokacija nekje na Bavarskem. Bojim se, da obisk v Sloveniji ne bo pretirano velik, saj bo srecanje potekalo med tednom.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s