KDO SMO IN ZA KAJ SE ZAVZEMAMO

Večina vas ve, da na območju južne Nemčije deluje koordinacijski odbor slovenskih društev v južni Nemčiji (v nadaljevanju KO). Glavni cilj koordinacije je povezovanje društev, ohranjanje slovenstva, slovenske kulture in jezika ter skrb za povezovanje Slovencev v Nemčiji in širše.

KO obstaja že dolga leta. Ustanovljen je bil predvsem z namenom povezati slovenska društva na območju južne Nemčije (teh je okoli 15), slovenske učitelje in slovenske župnije. Sestankujemo približno štirikrat na leto, po potrebi večkrat, in se dogovorimo, kdaj bo katero društvo organiziralo prireditve, da se le-te ne bi prekrivale, pogovorimo se o aktualnih problemih v društvih, se medsebojno bodrimo in poskušamo najti skupne točke. Sestanek je praviloma organiziran vsakič pri drugem društvu, skoraj vedno pa se ga udeležijo tudi predstavniki  s generalnega  konzulata v Münchnu (go. generalna konzulka Dragica Urtelj, ali konzulka I. reda ga. Stojanović, strokovni sodelavec g. Matej Leskovar)

Polni entuziazma bomo s svojim delom, tudi z vašo pomočjo in podporo, nadaljevali v letu 2017. Pozivam vse, ki bi želeli kakorkoli sodelovati pri naših prizadevanjih, bi se morda želeli udeležiti katerega od naših kvartalnih sestankov, imate kakšno idejo, predlog ali mnenje, da se mi javite.

Najlepša hvala že v naprej,

Valerija Perša,
predsednica koordinacije slovenskih društev v južni Nemčiji

VODSTVO KOORDINACIJE:
– predsednica: Valerija Perša
– podpredsednica: Sonja Adamič (Triglav Reutlingen)
– blagajničarka Monika Deučman (ICS München)
– nadzorni odbor: Damijan Mavrinac (Mura Bönningheim) in Marjeta Golob (Triglav Reutlingen)

3 razmišljanja o “KDO SMO IN ZA KAJ SE ZAVZEMAMO”

  1. Spostovani, zanima me, ali ste prejeli obvestilo Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu glede poslovne konference s Slovenci iz Nemcije, Avstrije in Svice. G. Sumer je bil na srecanju z ministrico Novakovo v Bad-Urachu pobudnik oziroma predlagatelj takega srecanja, zdaj pa z vaše strani ni zaznati reakcije…
    V naprej hvala za hiter odgovor, najbolje na zvone.zigon@gov.si, ali na tel. +386 1 230 8011 (dr. Zvone Žigon). Lepo pozdravljeni! Zvone Žigon, sekretar

  2. Vabilo sem prejela tik pred odhodom na dopust, s katerega sem se vrnila sele vceraj, zaradi cesar ni bilo odziva z moje strani. V Bad Urachu smo se o srecanju z nemskimi podjetniki res pogovarjali, vendar je bilo receno, da bi bila primerna lokacija nekje na Bavarskem. Bojim se, da obisk v Sloveniji ne bo pretirano velik, saj bo srecanje potekalo med tednom.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s